Wintersportarena - Newsroom
Beschneiung Skigebiet Willingen Ritzhagen

Skigebieden in de Wintersport-Arena investeren rond 5 miljoen euro

Er is weer heel wat gebeurd in de skigebieden. Want het plannen, bouwen en renoveren gaat gewoon door in de zomer. Dit jaar investeren de liftexploitanten een bedrag van rond de 5 miljoen euro. Met nieuwe transportbanden, sneeuwmachines en pistenwalsen, betekent dat een verdere kwaliteitsverbetering voor de skigebieden.

Inmiddels is er sinds het begin van deze eeuw al voor ruim meer dan 100 miljoen euro gestoken in de directe uitbreiding van de skigebieden. Er ging haast geen enkel jaar voorbij, zonder dat er op zijn minst een nieuwe stoeltjeslift bijkwam. De transportcapaciteit in het skigebied is flink uitgebeid en is daarmee nu op een uiterst modern niveau. De exploitanten investeren nu doelgericht en op weloverwogen plekken voor een verdere optimalisering. Zo komt er in het skigebied Willingen op de Dorfwiese een nieuwe transportband voor rodelaars en kinderen. In de skiliftkarussell Winterberg wordt de sleeplift vervangen door een transportband. De lift wordt opnieuw ingezet, maar nu aan de Käppchenhang. Ook in de skikarussell Altastenberg hebben de exploitanten aan de rodelaars gedacht. Daar is straks dankzij verschillende aanpassingen aan het startgedeelte de baan nog beter te gebruiken.

Kwaliteitssprong voor de pistes
Wintersporters stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de pistes en aan de sneeuwzekerheid. De pistemachines van tegenwoordig zijn technisch hoogstaande apparaten met een groot vermogen, die ook onder moeilijke sneeuwomstandigheden voor een goede kwaliteit pistes kunnen zorgen. Walsen, frezen, egaliseren, het gebeurt allemaal in één en dezelfde bewerkingsfase. De skiliftkarussell Winterberg heeft de komende winter de beschikking over 3 nieuwe pistenwalsen. Ook het skigebied Bödefeld-Hunau schaft een pistenbully aan. En het skigebied Willingen en het skidorp Neuastenberg hebben een nieuwe kabelwals besteld om de moeilijke steile stukken op de helling te kunnen bewerken. Door deze investeringen gaat de kwaliteit van de pistes flink omhoog.

Sneeuwzekerheid neemt verder toe
Momenteel wordt in alle skigebieden hard gewerkt aan de besneeuwingssituatie. De skiliftkarussell Winterberg schaft 20 moderne, energiebesparende sneeuwmachines aan, die de oude apparaten moeten vervangen. Het skidorp Neuastenberg en de hoogtelift in Schmallenberg optimaliseren hun besneeuwingsinstallaties. Zo komen er meer pompen en buizen en zijn er nieuwe apparaten bijgekocht. Ook de skikarussell Altastenberg breidt het buizennetwerk verder uit en legt nieuwe aansluitpunten aan. Verder komen er 6 nieuwe sneeuwmachines. Dat betekent een capaciteitsverbetering van maar liefst 25 procent. Ook het skigebied Willingen heeft enkele nieuwe sneeuwmachines gekocht.,

De snowboard-youngsters kunnen hun hart ophalen: het Funpark in het skidorp Neuastenberg heet ne Funslope Park Postwiese. Nieuw is een slopestyle-parcours voor beginners, die ook geschikt is voor kinderen. Op die manier kunnen hier niet alleen de free-ski en snowboard-cracks hun moves laten zien, ook de minder ervaren gasten komen op die manier aan hun trekken.

Uitblazen en genieten
Een oergezellige skihut of een mondaine horecagelegenheid. Het aanbod is veelzijdig in de skigebieden. De exploitatie van een skihut is inmiddels een belangrijke neveninkomstenbron geworden. In het skigebied Winterberg vindt nu de herbouw van de skihut Wies’n Wirt in de Remmeswiese plaats. Direct ernaast komt het nieuwe gebouw van de skischool en tegenover de piste met baanverlichting ondergaat de skihut „Gockelstall“ een uitbreiding. Ook in de kleinere skigebieden zijn er veranderingen op het gebied van de horeca. Zo wordt het aanbod op dit vlak verbeterd in Glück-auf-skigebied in Langewiese. Het skigebied Bödefeld-Hunau komt in het middelste gedeelte van de helling met en sneeuwbar, waar je kunt genieten en ontspannen in relaxstoelen onder de klanken van house- en clubmuziek.

De lang geplande verbinding van de twee skibergen in Willingen komt steeds dichterbij. Deze winter zal het evenwel nog niet lukken. Naar verwachting is de verbinding in het seizoen ‘18/’19 gereed. De bouw van de verbinding over de Köhlerhagen door middel van een 8-persoons stoeltjeslift, begin in het komende voorjaar.

De belangrijkste gebeurtenissen in het evenementenprogramma voor het komende seizoen staan inmiddels vast:

15.11. – 18.11. IBSF Europa Cup skeleton, Winterberg
21.11. – 26.11. Viessmann wedstrijdrodel-wereldcup. BMW sprint-wereldcup, Winterberg
05.12. – 10.12. BMW IBSF wereldcup bobslee +skeleton pres. by VELTINS, Winterberg
16.12. – 17.12. Blankenburger Raubgrafen-beker (wedstrijdrodel), Winterberg
20.12. – 23.12. Duitse kampioenschappen skeleton, Winterberg
26.12. Sezioensopeningsparty, skigebied Bödefeld-Hunau
31.12. Floodlight-night met vuurwerk, skidorp Neuastenberg
31.12. Oudejaarswedstrijd skilanglaufgebied Auf der Steinert bij Girkhausen
09.01. – 14.01. IBSF Europa Cup bobslee, Winterberg
15.01. – 21.01. FIL Junioren wereldcup wedstrijdrodel, Winterberg
21.01. Kids World Snow Day in de skischule Neuastenberg
25.01. – 28.01 Jeugd B- cup wedstrijdrodel, Winterberg
26.01. Floodlightparty, skigebied Willingen
28.01. Evenement in het Funslope-Park, skidorf Neustenberg

Januari Westduits kampioenschap, skilanglaufgebied Auf der Steinert, Girkhausen
02.02. – 04.02. wereldcup-skispringen, Willingen
03./04.02. Duitslandbeker in het skilanglaufgebied Pastorenwiese Wunderthausen
Persbericht; tekst kan rechtenvrij worden gebruikt

Achtergrondinformatie
Wintersport-Arena Sauerland is een samenwerkingsverband van de skigebieden in de regio’s Hochsauerland, Siegerland-Wittgenstein, Olpe en de gemeente Willingen. Door gezamenlijke marketing, continue kwaliteitsverbeteringen van het wintersportaanbod en de optimalisering van de sneeuwzekerheid, heeft dit gebied zich vanaf 2001 ontwikkeld tot de belangrijkste wintersportregio ten noorden van de Alpen. Sinds 2001 is rond de 110 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de regio geïnvesteerd.
Meer informatie op www.wintersport-arena.de.

De Nordicsport Arena is het nordic sportgedeelte van de Wintersport-Arena Sauerland. Zowel voor beginners als professionals zijn hier ‘s zomers en ‘s winters hoogwaardige sportmogelijkheden. Er zijn veelzijdige, nauwkeurig uitgezette trajecten met goede bewegwijzering voor Nordic Walking, Nordic Blading, skileren, skiken, langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

voeg deze Tekste toe aan de persmap

Bilddownloads für die Presse:

Beschneiung Skigebiet Willingen Ritzhagen Schnee-Erzeuger Transportband im Skigebiet Olpe-Fahlenscheid Party-Stimmung in Skihütten und Bars
Eerste beperkte wintersportmogelijkheden lokken skiërs naar de pistes
Winter is terug met kou en een beetje verse sneeuw