Wintersportarena - Newsroom
Blick vom Sürenberg im Skiliftkarussell Winterberg

Wintersport Arena investeert 10 miljoen euro in meer comfort en sneeuwzekerheid

De Wintersport Arena Sauerland biedt skiërs en langlaufers de komende winter nog meer comfort en sneeuwzekerheid. De meest toonaangevende wintersportregio van de Duitse middelgebergtes investeert rond 10 miljoen euro, onder meer in twee supermoderne stoeltjesliften in de skigebieden van de Wintersport Arena Sauerland.

Acht-persoons stoeltjeslift op de Poppenberg in Winterberg
Op de Poppenberg in de skiliftcarrousel Winterberg verrijst een acht-persoons stoeltjeslift. De installatie ontsluit onder andere de helling waarop afgelopen maart de beste racers van de wereld streden om de wereldcup snowboarden. Het is de tweede acht-persoons stoeltjeslift die de firma Leitner in de skiliftcarrousel Winterberg bouwt. Drie jaar geleden bouwde de onderneming een soortgelijke installatie op de tegenover gelegen helling. Dat was toentertijd de allereerste acht-persoons  stoeltjeslift van heel Duitsland. Er komen geen nieuwe skipistes bij. De lift ontsluit twee bestaande hellingen en vervangt een sleeplift en een vier-persoons stoeltjeslift. Deze stoeltjeslift wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd in het skigebied Ruhrquelle.

Zes-persoons stoeltjeslift op de winterbergse skihelling Büre-Herrloh
Schuin tegenover de Poppenberg, op de helling Büre-Herrloh, komt een super moderne zes-persoonslift van de firma Doppelmayr. Deze komt in de plaats van de al bestaande vier-persoons stoeltjeslift. Daardoor neemt het comfort op die heling aanmerkelijk toe. Deze zogenoemde koppelbare stoeltjesliften hebben het voordeel dat er veel meer tijd is om in- en uit te stappen. Dat komt ook de veiligheid ten goede en heeft een ontspannen situatie rond de liften tot resultaat.

Stoeltjesliften vervangen oude sleepliften
De oudere lift van de Büre-Herrloh gaat een paar bergen verderop naar de  Astenstraße. Daar was de oude sleeplift in de afgelopen winter beschadigd geraakt. De rodellift vlak ernaast verdwijnt ook. Rodelaars kunnen nu nog comfortabeler dan voorheen met de stoeltjeslift weer naar boven. Op die manier vervangen twee nieuwe liften met een flinke capaciteit, samen in totaal drie sleepliften en een rodellift.

Nieuwe sneeuwmachines in diverse skigebieden
Om de pistes in de skiliftcarrousel snel van een dikke laag sneeuw te kunnen voorzien, hebben de liftexploitanten een flinke hoeveelheid water nodig. Daarom wordt het al bestaande reservoir op de Bremberg aanmerkelijk vergroot. Ook in het skigebied Ruhrquelle wordt gebouwd. Daar komt een waterdepot met pomphuis. Alle reservoirs krijgen hun water van bronnen en beekjes. Zo zorgen de liftexploitanten er in de zomer voor dat zij in de winter over voldoende water voor de besneeuwing beschikken. Het smeltwater komt het voorjaar erop dan weer als smeltwater gewoon weer in de natuurlijke waterkringloop.

Moderne, energiebesparende sneeuwmachines
Ook komen er nieuwe, zuinige en stillere sneeuwmachines bij in de Wintersport Arena. Onder meer in Willingen, Winterberg, Neuastenberg en Altastenberg. Ook Snow World in Züschen schaft nieuwe, energie besparende sneeuwlansen aan. Ook investeren veel exploitanten in horecavoorzieningen. Een bezoekje aan een skihut hoort namelijk gewoon bij een dag skiën. Zo is onder meer het restaurant in het skigebied Sternrodt geheel gerenoveerd. Ook in Züschen vinden de gasten straks een nieuwe horecavoorziening.

Eventkalender winter 2015/2016
4 t/m zo. 6 december: BMW IBSF bobslee & skeleton wereldcup
22 t/m za. 23 januars: IBSF junioren wereldkampioenschapen bobslee & skeleton
8 t/m 10 januar1: wereldcup skispringen in Willingen
6 t/m za. 7 februar: FIL Junioren wereldkampioenschappen rodelen
14 februari Duitse junioren wereldcup skeleton
20 t/m 21 februari: Viessmann rodel-wereldcup
27 t/m 28 februari: Duitse kampieobschappen rodelen Jeugd B
6 maart: Snowboard Wereldcup

Achtergrondinformatie
Wintersport-Arena Sauerland is een samenwerkingsverband van de skigebieden in de regio’s Hochsauerland, Siegerland-Wittgenstein, Olpe en de gemeente Willingen. Door gezamenlijke marketing, continue kwaliteitsverbeteringen van het wintersportaanbod en de optimalisering van de sneeuwzekerheid, heeft dit gebied zich vanaf 2001 ontwikkeld tot de belangrijkste wintersportregio ten noorden van de Alpen. Sinds 2001 is rond de 100 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de regio geïnvesteerd.
Meer informatie op  www.wintersport-arena.de.

De Nordicsport Arena is het nordic sportgedeelte van de Wintersport-Arena Sauerland. Zowel voor beginners als professionals zijn hier ‘s zomers en ‘s winters hoogwaardige sportmogelijkheden. Er zijn veelzijdige, nauwkeurig uitgezette trajecten met goede bewegwijzering voor Nordic Walking, Nordic Blading, skileren, skiken, langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

voeg deze Tekste toe aan de persmap

Bilddownloads für die Presse:

Snowboarder im Sessellift Sürenberglift im Skiliftkarussell Winterberg Blick vom Sürenberg im Skiliftkarussell Winterberg
Eerste kleine inval van de winter: skigebieden mikken op seizoenstart in december
Sneeuwval en koude: 80 liften open en 200 kilometer loipes